Tahle kombinace vznikla klasicky tak, že v lednici nebylo nic než starší paprika, zbytek plechovky černých oliv a zavařená řepa od tety Reginy, kterou jsem si myslela, že nejím. Ale hlad je hlad a donutil mě jí ochutnat a ejhle! Právě jsem objevila Ameriku! Řepa docela dobrá věc 🙂
(1 – 2 porce)
Nejdřív klasicky na pánvi osmahneme cibulku, na kterou po zesklovatění hodíme jednu na tenké proužky nakrájenou bílou papriku a asi stejné množství naložené (sterilované) na menší kousky nakrájené červené řepy. K tomu přihodíme ještě asi 10 černých oliv překrájených na čtvrtiny a celou směs osolíme, opepříme, okmíníme, přidáme něco oregana a po hrsti sezamového a slunečnicového semínka a nesolených arašídů. Pořádně to celé zamícháme a podlijeme trochou nálevu z oliv. Ještě chvíli prohřejeme a je hotovo. Podáváme nejlépe s rýží. Dobrou chuť!