VEGANODAKTYL

Dýňová fajita

Tradiční mexická pochoutka ve vegan provedení, 4 porce:

Půlku dýně hokkaido oloupeme škrabkou na brambory, vydlabeme semínka, nakrájíme na menší kousky a na pár minut dáme vařit do vody – než trošku změkne. Až je hotová, scedíme ji a dáme bokem. Do mísy si nakrájíme půlku cibule a jedno větší rajče a vrhnem několik lžic kukuřice (půlku plechovky). Ochutíme špetkou rozmarýnu, provensálského koření, opepříme a lehce osolíme a zakápneme balsamikovým octem a pár kapkama olivového oleje. Pak přidáme dýni, pořádně zamícháme a necháme chvilku odpočinout, aby se spojili chutě dohromady.

Zatímco nám směs odpočívá, ohřejeme si bílé fazole v chilli omáčce (klasická plechovka), která moc chilli není, takže ještě dochutíme chilli, kmínem a jedním stroužkem česneku, což bude druhá směs.

Nakonec si na pánvi ohřejeme tortilly, či libanonský chéb, či nějaké podobné placky (nemusíme bejt nutně přesný), poté dáme na tortillu dýňovou směs a na to fazole. Zarolujem a hned sníme. Já jsem snědl dvě tortilly a málem jem praskl, takže je to i pořádně vydatný. A sakra dobře to chutná!

A když máte po ruce ještě měkký avokádo, tak si udělejte něco na způsob avokádový pomazánky a dejte to ještě na ty fazole dovnitř a bude to ještě větší luxus! Zrovna měli v obchodě samý nezralý, takže to neklaplo. Dobrou chuť!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign