VEGANODAKTYL

Avokádová pomazánka

Pamatuju si, když sem tuhle pomazánku jedl poprvý, jak mě úplně dostala ta netypická zvláštní chuť.. Doporučuju to zkusit, je to fakt lahůdka!

Zakoupíme si avokádo (kolik je na vás, pro začátek stačí jedno) a už v obchodě vybíráme, aby bylo avokádo na stisk měkčí, tvrdý nekupujte, většinou nejsou dozrálý a blbě by se vám pak pomazánka dělala. Pak vemem nůž a v polovině ho rozkrojíme (uprostřed je velká pecka), rozpůlíme a do misky si vydlabeme obsah až na slupku s peckou, kterou vyhodíme. Pak jen osolíme a opepříme a pořádně rozhňácáme vidličkou, pokud by vám to nešlo tak mixérem. Občas tam kápnu trochu sojovky, nebo menší stroužek česneku, ale to už je na vás. Následně mažeme na čerstvý pečivo a mlaskáme si.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign