Koncem léta máme „přeúrodováno“ dýní. Jeden z dalších možných receptů, jak je zužitkovat.
Ingredience:
- 2 velké brambory (nejlépe batáty)
- 1 menší dýně hokaido
- 1 střední cibule
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce oleje
- 1 – 2 lžíce kari pasty
- 200g špenátu (čerstvý nebo mražený)
- 1 plechovka kokosového mléka
- sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a předvaříme. Dýni nakrájíme na kostky a pět minut povaříme. Brambory i dýni scedíme a necháme odkapat. Cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přimícháme chilli papričku a kari pastu a společně prohřejeme. Přidáme předvařené brambory, dýni, zalijeme kokosovým mlékem a provaříme odkryté, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidáme špenát a povaříme asi 3minuty. Hotové kari podáváme s (indickým) chlebem nebo s dušenou rýží.