VEGANODAKTYL

Kari z dýně hokaido a špenátu

Koncem léta máme „přeúrodováno“ dýní. Jeden z dalších možných receptů, jak je zužitkovat.

Ingredience:

  • 2 velké brambory (nejlépe batáty)
  • 1 menší dýně hokaido
  • 1 střední cibule
  • 1 chilli paprička
  • 3 lžíce oleje
  • 1 – 2 lžíce kari pasty
  • 200g špenátu (čerstvý nebo mražený)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • sůl

 

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a předvaříme. Dýni nakrájíme na kostky a pět minut povaříme. Brambory i dýni scedíme a necháme odkapat. Cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přimícháme chilli papričku a kari pastu a společně prohřejeme. Přidáme předvařené brambory, dýni, zalijeme kokosovým mlékem a provaříme odkryté, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidáme špenát a povaříme asi 3minuty. Hotové kari podáváme s (indickým) chlebem nebo s dušenou rýží.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign