Kakaová buchta s višňovou polevou
Pošmourné dny přímo vybízí k pečení buchet…zaručeně všem zlepšíte náladu..tady je jedna taková…..
Postup:
Hrníčková metoda je vůbec nejlepší… první věc, kterou budeme potřebovat je překvapivě hrníček…dále ze surovin: polohrubá mouka, cukr krystal, 1 prášek do pečiva, 1 rostlinný tuk, kakao …na polevu: višňovou marmeládu (nebo jakoukoli jinou, kterou máme při ruce), bramborový škrob…
Nejprve si v hrnci rozpustíme rostlinný tuk, přilejeme 2 hrnky vody, 1 hrnek cukru a 2 lžíce kakaa..mícháme, dokud se cukr nerozpustí…dáme stranou….do mísy nasypeme 2 hrnky polohrubé mouky a prášek do pečiva…smícháme s kakaovu směsí….do pekáče hodíme pečící papír a následně nalejeme těsto…pečeme (pokud máme předem rozehřátou troubu, je buchta upečená hned!…takže hlídat!)…upečenou buchtu dáme vychladnout a pustíme se do polevy…marmeládu dáme do hrnce, přilejeme ještě trochu vody a mírně vaříme…přidáme tak lžičku bramborového škrobu…marmeláda po chvíli zhoustne…napatláme vše na buchtu a necháme ztuhnout…
a jak má ten hrníček být velký? :-DDDD
měl by mít 15 cm na výšku a 10 na šířku:D…a hlavně by měl mít nějaký veselý motiv… třeba motýly!:)…
Mě by zajímalo, kolik dáváš tuku? 200g? 250?
Každopádně to bylo výborný!! Taková ta perfektní polosyrová konzistence;-) (možná to tak nemělo být, ale hlavně,že chutnalo!)
Myslím 250. Přesně, hlavně když chutná!
A dalo by se něco použít místo toho škrobu?
Třeba by to zahustil i puding, ale nejsem si jistá, to jsem nezkoušela…
A co místo škrobu sojová mouka? Je to reálné?
To jsem nezkoušela, ale proč ne… zahustit by se to mělo.