13th Úno2012

Knedlo-sojo-špenát

by Noi

Ingredience:

1 balení sójových kostek nebo nudliček

2 cibule

Bramborový knedlík z pytlíku (pozor, do některých se při přípravě přidává vejce)

mouka

olej

česnek

solamyl

špenát

zeleninový bujón

koření

Postup:

Začni sójou. Nejdřív ji dej vařit do osolené vody na půl doby, která je psaná v návodu na obalu. Pak jí sceď a dej vařit znovu na zbylou část doby. Tentokrát v menším množství vody a s tím rozdílem, že do vody přidáš zeleninový bujón a koření (já použila grilovací, kari, a trošičku tymiánu). Po dovaření sóju znovu sceď, ale ochucenou vodu nevylévej! Sceděnou sóju přendej do misky a pokapej sojovkou (použila jsem sladkou i normální), a můžeš znovu posypat trochou grilovacího koření. Teď nakrájej cibuli a dej smažit na olej, jakmile je dozlatova, přidej ochucenou sóju a chvilku to takhle povaluj. Pak zapraš troškou mouky, opět promíchej a přilej něco z nálevu co ti zbyl z vaření sóji. Jestli je moc silný, trochu ho zřeď vodou, ale jinak ho můžeš použít většinu. Ještě přidej trochu solamylu a nech na mírném ohni pobublávat (nejlépe alespoň 20 min. od chvíle, kdy si přidal/a mouku – aby se provařila).

Mezitím co vaříš omáčku, je dobrý připravit si i bramborové knedlíky. Já je dělala z pytlíku (samozřejmě domácí by byly lepší). U těch z pytlíku se drž  návodu na obalu (pozor, ne všechny jsou veganský!). Příprava knedlíku ti zabere asi 25 minut.

Když ti pobublává omáčka a vedle na plotýnce ve vodě knedlíci, přišel čas na špenát. Použila jsem mražený. Přidala jsem ho na olej k nakrájené zesklovatělé cibulce. Ve chvíli, kdy poleví a  už se dá normálně míchat, přidej sůl a propasírovanej česnek (kolik, záleží na tobě). Ale zbytečně dlouho špenát nevař. No a teď už je vše připraveno, stačí jen nandat na talíř. Takže dobrou chuť  🙂

3 komentáře to “Knedlo-sojo-špenát”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).