25th Led2012

Rýžové závitky s bambusem

by Veganosaurus Rex

Tradiční asijské závitky, tentokráte s jinou náplní, než mají ty jarní.

Ze všeho nejdřív zajděte do lokálního čínského/vietnamského obchůdku a kupte si rýžový papír (stojí to asi 30 korun a je jich tam v balení požehnaně). Dále budem potřebovat jasmínovou rýži (pořídíme taky v čínském obchůdku), bílou ředkev, tofu a bambus (taky v čínském obchůdku).

Dáme si vařit rýži a mezitím si nakrájíme bílou ředkev, tofu (použil jsem česnekové) a bambus na tenké proužky. Až se rýže uvaří, dáme si vařit vodu. Voda stačí aby byla vlažná, budeme v ní namáčet rýžový papír. Aby se nám lépe namáčel, je vhodný větší pekáč, do kterého si pak vodu přelejem a namáčíme v něm každý kousek po dobu asi 30 vteřin a pěkně opatrně, ať se nám nepotrhá. Pak ho vytáhnem a rozprostřeme na desce, dáme podélnou hroudičku rýže, pár proužků bambusu, pár proužků tofu a bílé ředkve, posypeme malinko zázvorem, sladkou paprikou, zakápneme světlou sojovou omáčkou a zabalíme. Pro větší úspěch se koukněte na TOHLE VIDEO (dej si to na čas 1:40, tam začíná motání-recept ve videu není veganský), jak se to má správně motat. 🙂 Pak takhle umotáme závitků, kolik potřebujem a vyskládáme na pekáč, který trošku omastíme olejem a dáme do předehřáté trouby. Nezapomeneme závitky obracet, ať se udělají pěkně ze všech stran a hlavně dáváme pozor ať to nespálíme! Upečené závitky namáčíme v tmavé sojové omáčce. (vyplatí se pořídit si nějakou lepší, nejlépe čínskou, či japonskou, chuťově jsou o hodně dimenzí výš než ty levný)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).