VEGANODAKTYL

Zapékaná rýže s hraškovou krustou

Pro milovníky zapékaných jídel...

Ingredience:

  • cibule
  • česnek (3 stroužky)
  • listový špenát
  • červená čočka
  • směs bylinek (např. pažitka, majoránka, petrželová nať)
  • sůl, omáčka z kajenského pepře (nemusí být), sójová omáčka
  • sójová nebo mandlová smetana
  • olivový olej
  • rýže
  • sezamová a lněná semínka
  • hraška
  • Sojola či jiné veganské máslo

Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme uvařenou červenou čočku a promícháme. Po chvíli do směsi přimícháme listový špenát, směs bylinek, osolíme, zakapeme sójovou omáčkou a omáčkou z kajenského pepře. Podlijeme vodou a podusíme. Vymažeme si zapékací mísu Sojolou a vložíme první vrstvu uvařené směsi. Překryjeme uvařenou rýží a semínky, následuje další vrstva čočko špenátové směsi a opět rýže. Zcela navrch nalijeme kašovitou směs z hrašky, soli a sójové/mandlové smetany, posypeme semínky a dáme zapéct do trouby.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign