Salát z červené řepy
Salát je dobrý samostatně i jako příloha k hlavnímu jídlu…
Ingredience:
- 4 červené řepy
- 4 kyselé okurky
- křen dle chuti
- sojanéza
- sůl, pepř
- olivový olej
- plechovka hrášku
Uvařenou či syrovou řepu (jak má kdo rád) nastrouháme nahrubo spolu s křenem, vmícháme nakrájené kyselé okurky, hrášek, pepř, sůl, olivový olej a sojanézu.
Jakou používáte sojanézu? A kde ji přápadně kupujete. Díky <3
Mezi běžně dostupné alternativy považuju Tofunézu od Sunfoodu nebo Sojanézu od Kalmy (vyžádala jsem si i vyjádření od výrobce o tom, že jsou vhodné pro veganské stravování). Tofunéza mi chutná více. Obě se u nás dají koupit ve zdravé výživě nebo v Globusu.
Ahoj, prosím o opravu nadpisu.. Salát Z červené řepy.. :)) A omlouvám se, ale praštilo mě to do očí. 🙂
opraveno,díky
Děkuji za tuto variantu receptu. Já dělala podle receptu, který jsem našla na https://www.pomodo.cz/recepty a jsou skoro stejné, až na tu sojanézu, což mě nenapadlo.