VEGANODAKTYL

Fazolové lusky s bramborem

Dobrota pro všední i sváteční den…

Ingredience:

  • fazolkové lusky
  • brambory
  • bio slunečnicová semínka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • omáčka z kajenského pepře
  • sójová omáčka
  • rozmarýn
  • bylinkové máslo či jiná směs sušených bylinek
  • oregano do brambor
  • sójové karbanátky
  • cuketová pasta (v ukrajinských specialitách) – nemusí být

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, česnek, rozmarýn a slunečnicová semínka, poté přidáme fazolkové lusky (předtím je necháme přejít varem). Směs zasypeme bylinkami a kořením, necháme ještě chvíli podusit. Nakonec pokapeme sójovou a kájenskou omáčkou, dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem posypaným čerstvým oreganem a např. sójovými karbanátky potřenými cuketovou pastou. Sójové karbanátky můžeme snadno vyrobit ze směsi cibule, sójového granulátu, česneku, soli, pepře a hrašky či bezlepkové mouky. Cuketová pasta se dá také vyrobit doma – stačí rozmixovat oloupanou cuketu, červenou papriku, chilli papričku, rajčata, česnek, sůl, olivový olej, rozmarýn a bazalku.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign