10th Úno2014

Plněné bramborové knedlíky se špenátem

by Veganosaurus Rex

Plněné bramborové knedlíky se špenátem

Jednoduchá hospodská záležitost.

Pořídíme si „bramborové knedlíky“ v prášku (na dělání z brambor jsem byl línej – dáme si však pozor na složení), a uděláme těsto dle návodu. Mezitím si uděláme náplň – pokrájíme jednu cibuli a na oleji osmahneme s jedním uzeným tempehem a jedním uzeným tofůčkem pokrájeným na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky, trochu gril koření a ještě jsem přidal gyros směs. Z těsta si uděláme plátky, do kterých zabalíme hotovou směs a dáme vařit do osolené vroucí vody, nejlépe v nějakém větším hrnci. Mezitím co se nám budou vařit knedle, si uděláme špenát – pokrájíme jednu menší cibuli a osmahneme na oleji. Až začne sklovatět, zasypeme hladkou moukou (jíška), mícháme a až začne mouka hnědnout, zalejeme 0,2l vody, stále mícháme a přihodíme spařený a pokrájený špenát (mám ještě v mrazáku zásoby od babičky ze zahrádky) – až je špenát na skus měkký, je hotovo. Hotové knedlíky podáváme se špenátem a dáme si k tomu třeba pivo.

7 komentářů to “Plněné bramborové knedlíky se špenátem”

  • Silueta

    Hmm, to by mě zajímalo, které jsi použil knedlíky, protože ty práškové, co jsem doposud viděla, byly všechny s nějakou živočišnou přísadou…

    • ahój, hele použil jsem knedlíky značky Amylon, vyráběj se v Havlíčkově Brodě a Polné:) http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik/slanajidla/knedliky&prodid=85

      • Silueta

        Dík, máš pravdu, dokonce už jsem tyhle i viděla. Ale já mám obecně nedůvěru k takovýmto výrobkům (ačkoli je občas taky koupim, jasně),kvůli E471 a E472. Tohle zrovna obsahuje E472 (estery mastných kyselin, což obsahuje každá nablbá sušenka, buehehe) a ty jak víme, mohou být živočišného původu 🙁

        • Já vím no..tady zvítězila lenost nad esterama. Snad mě někdo nenapráší veganský policii a nebudu deveganizován.. Mimochodem, ten tabulí narozeninovej dortík byl úplně skvostně dobroučkej! Ládovali sme se jím ve čtyři ráno jak ty největší hovádka!

          • Silueta

            Ej, však já tě nijak nesoudím, jen jsem to tak nadhodila… Každopádně díky za chválu dortu, mně taky chutnal, cpala jsem se s ním v ty čtyři taky 😀 a byl dobrej, protože za a) byl pečený s láskou a za b) kokosová šlehačka rulez! 😉

            • Těžký udělat br.knedlíky? Dáš vařit bramory ve slupce, pak vychladnout, přepasírovat,smíchat s hr., nebo polohr.mouku a normálně uvařit ve vodě. samozřejmě trochu osolit těsto.

  • Tofu naložím na 10 minut do sojovky (malý kostičky) potom osmažím 4-5 minut na oleji a dávám doprostřed knedlíků, uplácám a uvařím…hotovo…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).