VEGANODAKTYL

Mrkvový krém s pohankou a pomeranči

Další z experimentů, ala vaříme jídlo pro hodně lidí, z věcí, co jsou v ledničce a musí se sníst 🙂

Ingredience:

  • 3 mrkve
  • čtvrtka čínského zelí
  • 2 cibule
  • 1 pomeranč
  • 2 hrnky pohanky (lámanka/kroupa)
  • majoránka, tymián, muškátový oříšek, pepř, sůl
  • sojové mléko
  • hladká mouka, olej (na jíšku)
  • 2 lžíce kokosu strouhaného
  • 3 lžičky lahůdkového droždí
  • sojová omáčka

Postup:

Do většího hrnce si necháme rozpálit olej (dáme ho víc, bude jíška), osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibulku, pak zasypeme moukou a až začne hnědnout, postupně přilejváme vodu a rychle mícháme, než se nám jíška udělá. Pak zalejeme zase vodou a přihodíme nastrouhanou, nebo na drobno nakrájenou mrkev, promícháme, přidáme několik lžic mlíka sojovýho (já použil prášek), větší hrst majoránky, špetku tymiánu, pepř a sůl dle chuti, zakápneme sojovkou, promícháme a dáme pod pokličku. Mezitím si propláchneme a pak spaříme na sítu pohanku, já použil půl na půl lámanku a kroupu (dojíždíme zbytky), necháme chvilku odpočinout a pak vrhneme do hrnce. Kdyžtak podle potřeby dolejte vodou. Já na začátku dal do jíšky málo mouky, takže jsem to měl moc vodový, tak jsem si ještě dělal vedle na rendlíku jíšku znova a přihodil pak taky. Vaříme, dokud není pohanka měkká na skus, pak přihodíme lahůdkové droždí a kokos, špetku muškátového oříšku a promixujeme mixérem. Pak už jen přihodíme na kousky nakrájený pomeranč, čínské zelí, zamícháme do krému a můžeme podávat.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign