VEGANODAKTYL

Cuketové ragú

Jedna taková hustá čmaja na lehčí oběd..

Ingredience:

  • 2 ne úplně velké cukety
  • jedna menší mrkev
  • jedna kápie
  • jedna větší cibule
  • směs koření čubrica, sůl, pepř
  • tykvová / dýňová semínka
  • sriracha omáčka (nebo jiná pálivka)
  • sladká sojovka
  • sojový mlíko
  • hladká mouka

Postup:

Pokrájíme si cibuli a osmahneme na olivovém oleji, po chvilce přidáme na tenčí proužky pokrájenou mrkev, promícháme s cibulí a pak přihodíme pokrájenou kápii. Opepříme, zlehka osolíme, zakápneme sladkou sojovkou a mícháme. Poté zlehka zasypeme hladkou moukou a promícháme (taková zásmažka) a až trochu mouka zhnědne, zalejeme vodou (stačí třetinka vody), promícháme a dáme pod pokličku. Mezitím si pokrájíme jednu cuketu na menší kostičky a vrhnem ji pod pokličku, druhou cuketu nastrouháme nahrubo a přihodíme taky. Okořeníme čubricou (nebojíme se toho), zakápnem pálivou omáčkou, přihodíme dvě hrsti dýňových semen a pak hrnek sojovýho mlíka, promícháme a dáme zas pod pokličku. Dusíme, dokud není cuketa pěkně měkoučká, následně podáváme s jasmínovou rýží.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign