VEGANODAKTYL

Mrkvová pomazánka s česnekem

Jednoduchá, rychlá, osvěžující..

Potřebujeme:

cca 5 mrkví

12,5g sójové mouky hladké

75g slunečnicového oleje

50g vody

2 stroužky česneku

sůl, pepř

Sójovou mouku rozmícháme (nejlépe metličkou) v kastrůlku s horkou vodou a za stálého míchání povaříme do husté kaše. Mezitím, co nám kaše chladne, oloupeme a najemno nastouháme cca 5 menších mrkví.

Do vychladlé kaše postupně přikapáváme a vtíráme olej (když máte pocit, že se olej už nevstřebává, klidně ho dejte méně), až má hmota majonézovou konzistenci. Poté postupně smícháváme vzniklou sojanézu s nastrouhanou mrkvičkou, pokud je na váš vkus sojanézy moc, nebojte se přidat mrkev. No a pak stačí jen přidat opět libovolné množství propasírovaného česneku a nakonec sůl a pepř. Druhý den je pomazánka po vyndání z lednice výborná k snídani ale i na chuťovky..

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign