Lilek na černo
Tradiční asijská speciálka… (4 porce)
Dva středně velké lilky si pokrájíme na menší kostičky, nasolíme a necháme 15 minut vypotit. Nakrájíme si tři menší cibule, tři menší stroužky česneku, kousek zázvoru a osmahneme na olivovém oleji. Pak přihodíme lilek, krátce promícháme a podlejeme 0,2 litru vody, přidáme 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce sladké chilli omáčky, půlku lžíce balsamikového, nebo vinného octa, lžičku třtinového cukru, celé to pořádně promícháme a podusíme pod pokličkou 5-10 minutek. Nakonec přidáme rozmíchaný škrob ve vodě, chvilku povaříme za stálého míchání a máme hotovo. Podáváme s jasmínovou rýží.
Výborné! 🙂
miluju to! Díky za recept.
Týjo, pecka peckózní! 🙂 Děkuji 😉
velmi chutné jako příloha k vepřovému
Tyjo i já to dokázala:). Je fantastickej