VEGANODAKTYL

Francouzský Quiche a veganská riccota

francouzský quicheKiš kiš kiš, žádná pizza, ale quiche! Vynikající slaný koláč, který vládne Francii.

Základní těsto:

  • 200g hladké mouky
  • 100g změklého margarínu
  • cca 1dcl vody
  • špetka soli

Mouku prosijte, bude kypřejší a těstu to prospívá. Přidejte špetku soli a nakrájený margarín. Mouku s margarínem zpracujte rukama na drobenku. Opatrně přilijte vodu  – tady pozor, každá mouka vstřebává jiné množství vody, takže vám může trocha vody zbýt nebo naopak chybět.  Zpracujte tuhé hladké těsto, které se nelepí a dejte ho odpočinout do chladu aspoň na 30 minut. Před dalším zpracováním ho nechte chviličku „roztát“ v pokojové teplotě.

Vyválejte placku dle velikosti formy, kterou dobře vymažte a vyložte těstem.

Teď je na vás, čm si quiche naplníte.

Má varianta rajčátka, špenát a veganská riccota:

  • cherry rajčátka
  • čerstvý špenát
  • olivový olej
  • 2 balíčky tofu natural
  • 5 lžic lahůdkového droždí
  • sůl dle chuti
  • pepř
  • bazalka

Veganská riccota: Tofu rozmačkáme na jemno, přidáme lahůdkové droždí, sůl, pepř a bazalku a zamícháme.

Na quiche vrstvěte veganskou riccotu, cherry rajčátka rozkrájená na půlky, spařený špenát a na konec zase riccotu. Na konec pořádně pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 – 30 minut.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign