VEGANODAKTYL

Mátové sušenky

Mátové sušenky„Homemade Girl Scout Cookies: Thin Mints“ – no název zní moc „sladce“, ale jsou vážně dobrý.

ingredience:

  • 2  a 1 / 4 hrnku hladké mouky
  • 1 / 4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 6 lžic holandského kakaa
  • 1 / 2 lžicky soli
  • 1 hrnku cukru
  • 1 / 2 hrnku margarinu – Alsan, pokojové teploty
  • 1 / 3 hrnku rýžového mléka (libo jakéhokoli druhu)
  • 1 / 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 – 4 lžíce máty (můžete nahradit i mátovým extraktem)

 

V malé misce smícháme mouku, kukuřičný škrob, kakaový prášek a sůl.

Ve velké míse vyšleháme mléko, margarin, cukr, extrakt a mátu. Postupně přidáme sypkou směs, mícháme ručně, dokud nebude těsto konzistentní.

Rozdělte těsto na dvě části a uválejte válce, průměr cca 4cm, zabalte je do folie a dejte na 1-2 hodiny do ledničky, dokud těsto nebude pevné.

Předehřejte si troubu (nemohu sdělit na kolik, peču v plynové troubě, a s tou, co máme doma je vaření intuitivní).

Plech vyložte pečícím papírem.Válce krájejte na centimetrová kolečka. Sušenky se moc nerozpečou, můžete je tedy klást blízko u sebe. Pečeme 13-15 minut, dokud jsou na okrajích pevné. Sušenky sundáme z plechu a necháme na mřížce vychladnout.

Připravíme si dipp – ingredience:

  • 1/4 hrnku rýžového mléka
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1-2 lžíce sirupu (agavé, javorový..)
  • 1/2 hrnku margarínu (Alsan)

Do hrnce dáme rýžové mléko, kakao, margarín a sirup. Vaříme na nejmenší teplotu, dokud nemáme sametovou čokoládu.)  Po pár minutách nanášíme na sušenky a dáme do chladu.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign