VEGANODAKTYL

Bramborový salát s pórkem, šafránem a hořčicí

xBramborový salát s pórkem, šafránem a hořčicí

¼ čl blizen nebo ½ čl prášku šafránu

100 ml vroucí vody

sůl

350 g pórku

450 g salátových brambor

1 čl hořčice

2 pl umeocta

6 pl rostlinného oleje

pažitku nebo petžel

 

Šafrán vsypeme do vroucí vody, kterou osolíme. Zhruba minutku povaříme. Poté přidáme nakrájený pórek. Může být čerstvý, pak krájejte na tvar dle libosti, třeba kolečka, špalíčky nebo nudličky. Nebo vezměte mražený, který bude většinou na kolečka. S pórkem to povaříme tak 3- 5 minut. Scedíme a necháme vychladnout.

Zálivku utvoříme v misce smícháním hořčice, umeocta a oleje. Olej může být rostlinný, kdo chce více podtrhnout chuť, může použít třeba arašídový. Metličkou vypracujeme hladkou omáčku, do které nakonec přidáme nadrobno pokrájenou petrželku nebo pažitku. S přisolováním opatrně, ume ocet je sám o sobě slaný.

Brambory okrájíme, osolíme a dáme vařit. Vaříme do měkka, dát pozor a nerozvařit! Necháme je zchladnout nakrájíme na tvar který máme v oblibě, kolečka, kostičky, čtvrtky.

Nakonec vše opatrně promícháme se zálivkou a jako přílohu podáváme žitný chléb.

Dobrou chuť!

Vařeno za poslechu Lahar – Až přijde čas LP.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign