Tempeh je sice svátečnější potravinka, ale je to mňamka. Jestli máte troubu, tak si tohle zkuste!
Uvaříme si bezvaječné těstoviny v mírně osolené vodě a mezitím si vymažeme plech olejem, nakrájíme si půlku větší cibule na plátky a jedno balení uzeného tempehu taky na plátky. Až jsou těstoviny hotový, scedíme a vysypeme na plech. Na ně rozprostřeme cibuli a posypeme gyros kořením, pepřem a trochu posolíme a rozprostřeme plátky tempehu, který pak zasypeme jemnýma ovesnýma vločkama. Jako další vrstva příjde na plátky nakrájené jedno větší rajče a pár žampionů, což posypeme zlehka provensálským kořením, troškou bazalky a oreganem. Ještě trochu posolíme a opepříme a dáme péct do předehřáté trouby. Postupně se chodíme koukat, aby se nám to nepřipálilo a asi tak po 20 minutách by to mělo být. Kdyžtak nechte dýl. Jo a ještě někdy ke konci jsem to zalil hrnkem ovesného mléka. Mňamka!