VEGANODAKTYL

Thai tofu polívka

V Praze jsem navštívil novou veganskou restauraci „Veganský Svět“ a hned mě tam inspirovala jedna parádní polívka. Nejsem sice moc polívkovej typ, ale tohle sem nemoh nezkusit!

Postup (pro 2 lidi):

Nakrájíme si na kolečka půlku středně velkýho pórku a osmahneme ho na olivovém oleji z pokrutin. Po chvilce zlehka zasypeme mletým zázvorem, malinko opepříme, přidáme žampiony z konzervy (klidně i čerstvý-ale ty se musej dýl pak povařit) a zalejeme vodou. Teď příjde na řadu půlka pevného silk’n’tofu (můžete dát i normální, ale tohle je fakt lahodný jak balzámek), které nakrájíme jak chceme, ono se stejně v hrnci rozpadne, zakápneme tmavou sojovou omáčkou a přidáme sladko-pálivou chilli omáčku (dělaj se s různými příchutěmi, běžně k dostání), která dodá polívce správnej říz a nezaměnitelnou chuť. Dál už jsem nesolil, ale klidně si dosolte. Nakonec přidáme solamyl, aby polívka zhoustla a dostala tolik typický vzezření u těchle druhů polívek a je hotovo. Rychlá a dobrá věc! A taky pěkně pálivá, takže vás pěkně protáhne!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign