Když čas je vašim pánem, je třeba vařit rychle. Tady je jeden takovej rychlej…
Na olivovým oleji si osmahneme jednu červenou cibuli pokrájenou na drobno, poté přihodíme jeden plátek baltic steaku nakrájený na kostičky, pak pokrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme gril koření dle libosti, zakapeme sojovkou a rozmáčkneme tam ještě jeden stroužek česneku. Ke konci přidáme jedno větší rajče nakrájené na menší kousky a kousek pórku. Ještě jsem to malinko zakydl rajčatovou omáčkou (nebo kečup) a podlil trochou vody, přidal promnutou hrstičku oregána, bazalky a špetku rozmarýnu a je hotovo.
Podáváme se špagetama a na talířku posypeme nastrouhaným sýrem veganline s olivami (či jiným vegan sýrem), a posypeme hrstí slunečnicových semínek. Nají se z toho dva lidi.