VEGANODAKTYL

Shimeji miso omáčka s rýží

Narazil jsem v obchodě na mě neznámou japonskou houbu, tak jsem ji zkusil. Tady je moje variace…

  • jedno balení shimeji hub
  • cibule
  • paprika bílá
  • pórek
  • miso pasta
  • badyán, skořice, pepř, sůl
  • sojová omáčka tamari
  • sezamové semínko
  • olivový olej
  • sojové mléko
  • škrob
  • mořská řasa nori
shimeji houba

Postup:

Dáme si vařit jasmínovou rýži a mezitím pokrájíme cibulku. Osmahneme na oleji ve wok pánvi, přihodíme pokrájený pórek a papriku, okořeníme lehce badyánem a skořicí (na skořici bacha ať vám neujede ruka, je to pak hnusný), pepř, sůl, zakápneme sojovkou a přidáme opláchnuté pokrájené shimeji houby. Chvilku orestujeme a zalejeme sojovým mlékem (nebo jiným rostlinným mlékem) a necháme změknout houby. Ke konci přidáme 4 lžičky miso pasty, posypeme mořskou řasou a sezamovým semínkem dle chuti a lehce zaškrobíme, ať omáčka trošku zrosolovatí. Podáváme s rýží.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign