Trochu pozdě (nebo brzy) tip na valentýnskou večeři 😀
1 – 2 větší červené řepy
seitan
1 cibule
česnek
čerstvá bazalka
sojová smetana
sůl, pepř
Připraví se seitan (1 kg mouky s 0,5 l vody a následné vymývání škrobu), který se uvaří spolu s řepou (kousek čerstvé odkrojte a nechte zatím stranou) v osolené vodě. Seitan se poté opeče na pánvi s česnekem a dá stranou. Uvařená řepa se rozmixuje na jemno a přidá se k cibulce, co mezitím sklovatí na pánvi. Do směsi se poté hodí seitan a eventuálně ještě jeden česnek. Toto vše se nechá provařit, osolí se a nakonec se přidá čerstvá, na proužky nakrájená řepa smíchaná s trochou vinného octa a bazalka. Celé se to už jen zalije smetanou a je to.
Dá se to jíst asi s čímkoli.
A ten vývar ze seitanu a řepy bude příště na boršč 😉