VEGANODAKTYL

Robi Pho s houbami

Tradiční vietnamská polévka s kouskem robi flákoty!

Ingredience (2/3 porce):

  • jedna středně velká mrkev
  • jedna střední cibule
  • dva stroužky česneku
  • pár žampionů, nebo jedna menší plechovka
  • mořské řasy
  • sojová omáčka, olivový olej
  • sůl, pepř, badyán (anýz), koriandr, skořice, gyros směs
  • čínské nudle (rýžové, nebo obyč)
  • 3 robi plátky

Postup:

Nakrájíme si mrkev na tenký nudličky, osmahneme na olivovém oleji ve wok pánvi, pak přihodíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, opepříme a zakápnem sojovkou a mícháme nějakej čas. Pak přidáme žampiony, osolíme, dáme půlku čajový lžičky badiánu (anýz), stejně tak jako skořice a koriandru, promícháme a zalejeme 0,5 litru vody, nebo jak potřebujem. Přikryjem poklicí a deme smažit robi plátky. Ty si rozkrájíme na tři části, posolíme, opepříme a posypeme gyros směsí a vetřeme do plátků, nebo je můžem den předtím namarinovat ještě s olejem a pak smažíme na pánvi. Mezitím přihodíme do woku dvoje čínské nudle, nebo kolik potřebujem, promícháme a přikryjeme pokličkou, oheň ztlumíme na minimum. Před podáváním ještě přihodíme do woku hrst pokrájených mořských řas, zamícháme a podáváme v mističkách s plátkem robi, jak na obrázku 🙂

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign