VEGANODAKTYL

Rajská s tempehem a rýží

Parádní babičkovská záležitost!

Pro tenhle recept jsem použil zavařenou rajskou omáčku z rajčat z babiččiny zahrádky, ale jinak je to jednoduchý:

Osmahnem si jednu cibuli na oleji, až je do zlatova, zasypeme hladkou moukou, chvilku poválíme a zalijeme pozvolna vodou. Přidáme asi osm kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, sůl, bobkový list, kostku bylinkového bujónu, mícháme a pak přidáme rajskej protlak (líná verze), nebo rajčata (ty pak vaříme do měkka). Ke konci ochutíme lžící cukru a lžící octu. Pokud to máte řídký, zahustíme moukou, solamylem, nebo hraškou.

Mezitím si uvaříme rýži – já sem použil tradičně jasmínovou, jinou nejím a na páře jsem si ohřál jeden smaženej tempeh nakrájenej na tlustší pruhy. Poté rýži na talíři zalejem rajskou a dáme do toho plavat tempehy.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign