VEGANODAKTYL

Rajská polévka s pohankou

Další z jednoduchých polévek pro zahřátí.

Nakrájíme si dvě jarní cibulky (trošku si dáme bokem na ozdobení) a osmahneme na rostlinném tuku alsan (nebo jiném vegan tuku). Propláchneme si větší hrst pohanky lámanky a spaříme horkou vodou třeba v misce a necháme tam pod pokličkou aspoň 5 minut. Až je cibulka tak nějak osmahlá, vlijeme do hrnce jedno balení rajčat ve vlastní šťávě (konzerva), přidáme pár špetek tymiánu, sůl, pepř, spařenou pohanku, zalijeme vodou (dle potřeby), pořádně zamícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou za občasnýho míchání aspoň 10-15 minut. Ke konci přidáme hrst slunečnicových semínek, 3 vrchovatý lžičky sojového nápoje pro zjemnění, 2 lžičky třtinového cukru, nebo agávového sirupu, zamícháme a zlehka rozmixujem mixérem. Ozdobíme jarní cibulkou a mlaskáme si.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign