Okuste tuto originelní orientálně-slezskou kombinaci ostro-sladko-kyselých chutí, které poškádlí váš zmlsaný jazejček!
Co my potřebovat:
Čínské nudle (nejlíp vietnamské pozor ale! Ty muset číst pořádně složení, jestli je vegan!)
Směs koření Čína (mletý zázvor atd.)
Zelenina podle tvoje nálada a chuť, já použít mrkev, shitake, cuketa, paprika, okurka, cibule
Uzené tofu
Shoyu omáčka
Petržel
Limetka
Sůl
Alsan
Postup:
Zvlášť ty uklohnit čínská nudle a nechat okapat. Teď polévka – rozpal hrnec a v něm vegan margarín, až se roztopí vhoď do něj najemno nasekanou cebuličku a smaž přibližně tak, až bude vypadat crustově – tzn. do hnědočerna, během smažení jí posyp kořením, které chceš použít – doporučuji buď předpřipravenou směs Čína, nebo zvlášť koření, které je v téhle směsi – mletý zázvor, česnek atd. Asie. Pak postupně vhodíme veškerou zeleninu, chvilku osmažíme a pak podlejeme Shoyu omáčkou. Chvilku podusíme a pak přilejeme vodu – nebojte se, když tam bude mnoho zeleniny, tak to má být! Chvilku vaříme a během procesu si vezmeme limetku, omyjeme a rozpůlíme nožem vejpůl (nebo vejčtvrt, jak kdo chce), trošku vykapeme z obou půlek do polévky a odložíme na potom. Do polívky ještě hodíme petržel a můžeme dosolit. Servírujeme tak, že do misky hodíme nudle, na ně půlku limetky a zalijeme polévkou. Během jezení do limetky šťourejte a bude to dělat super kyselou ocasovinku.
Chúc ngon mieng!