VEGANODAKTYL

Pivní „hovězí“ guláš

A máme tu další hospodskou speciálku, ještě mi tečou z toho sliny, tak honem, než budu mít úplně mokrou klávesnici…

Začneme houskovým knedlíkem, kterej je trochu náročnější na čas, návod na něj najdeš TADY. V tomhle případě jsem do knedlíku dal ještě slunečnicový semínka a trochu kari.

A teď ke guláši…Nakrájíme si jednu velkou cibuli, jednu velkou bílou papriku a osmahnem na olivovém oleji z pokrutin. Až zesklovatí, přisypem sladkou a pálivou papriku (dle chuti a zálibě v pálivosti), půlku droždí, mícháme a po chvilce přidáme bizarní polotovar od VeganHeaven v podobě čínského „hovězího“. Chuťově velice vydařená naložená soja, nevím jak dosáhli i těch vláken v kouskách týhle dobroty, ale je to fakt dobrý. Poté zalijeme pivem, použil jsem 0,3l 12° Plzně Urquell, přidáme větší hrst arašídů a dále mícháme. Po chvilce přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Občas zamícháme a taky ještě osolíme dle libosti, opepříme, já jsem teda ještě použil zavařenou zeleninovou směs na tousty od babičky, ale to asi mít nebudete a trošku tam dáme ještě chilli, ať to má šmrnc. Až vše pořádně probublá, zahustíme – já použil rozkvedlanou sojovou a hladkou mouku ve vodě (půl na půl) – a aspoň 15 minut dál dusíme na mírnějším ohni. Ke konci přidáme hrst majoránky, pár kapek tmavé sojovky, lžíci kečupu a menší stroužek česneku. Je to mňamka a když necháte guláš přes noc odležet, dosáhne orgasmických výšin!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign