Trocha exotiky spojená s klasikou.
Ingredience:
- kokosové mléko (z plechovky, asi 5 vrchvatějších lžic)
- papája (čerstvá, nebo z konzervy v nálevu)
- slunečnicové semínka
- kypřící prášek bez fosfátů – 1 lžička
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- půl hrnku třtinového cukru
- půl lžičky soli
- půl hrnku slunečnicového oleje
- 2 lžičky skořice
- půl hrnku vody
Postup:
Ve větší míse si smícháme mouku s vodou, kokosovým mlékem, kypřícím práškem, cukrem, solí, skořicí a olejem, pořádně protřeme a vylejeme do menšího vymaštěného pekáčku, kousky papáji zapícháme do těsta, posypeme slunečnicovými semínky a dáme do předehřáté trouby píct na 20-30 minut – je třeba to kontrolovat, ať to nespálíte. Výsledkem by měla být voňavá mňamka.