VEGANODAKTYL

Muchomůrka růžovka na kmíně

Muchomůrka růžovka (masák) je královnou mezi houbami, co se chuti (podle mě) týče. Společně s liškama je to moje nejoblíbenější houba na světě. Poprvý sem je ochutnal minulej rok, když sme byli s kemošema v lese a měl sem za úkol hledat právě tyto muchomůrky a následný vaření byl chuťovej orgasmus.

Co sem se tak setkal, tak je lidi moc nesbíraj, páč se jich bojí, nebo že seberou nějakou jedovatou, ale když už při sbírání houby očišťujete, tak lehce zjistíte, jestli právě ona je ta růžovka – při sloupnutí kůžičky klobouku totiž houba začne růžovět. Pokud je to muchomůrka tygrovaná (ta jedovatá), tak zůstane bílá.

A tady je můj oblíbenej recept. Růžovky očistíme – oloupeme kůžičku z klobouku, nohu uřízneme a lehce oškrabeme svrchní vrstvu a sukýnku, necháme si rozžhavit pánev s olejem, vhodíme do ní klobouky a nožky, osolíme a okmíníme, párkrát obrátíme a jíme s čerstvým chlebem, je to fakt mňamy!

A tady jsou nějaký fotečky z lesa. Vysočina. Láska.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign