Jestli jste nikdy nejedli fazoli zvanou „černé oko“, tak je nejvyšší čas ji vyzkoušet, protože je fakt dobrá. Tohle je recept od mamky:
Věci(pro 3 menší jedlíky):
Jedna středně velká cibule, 2 bílé papriky, 3 rajčata, asi 200g fazole černé oko, tymián, kmín, sladká paprika, sůl, pepř
Postup:
Dáme namočit černooké fazole (přes noc) a pak si je uvaříme s tymiánem (tím zmírníme míru prdlavosti fazolí) a kmínem do měkka (45minut až hodinu).
Na oleji si osmahneme cibulku, po chvilce přidáme na proužky nakrájenou papriku, chvilku ještě orestujeme a pak zalijeme trochou vody a přidáme nakrájený rajčata, sladkou papriku, sůl, pepř (dle chuti) a podusíme až rajčata změknou. Nakonec přimícháme uvařené černooké fazole, chvilku podusíme, nakonec přidáme harissu, nebo nějakou pálivější omáčku, ať to má říz, ale nemusíme. Dobrou chuť!