Další variace alá čína, tentokráte s rýžovými nudlemi…
Ingredience:
- jedna červená cibule
- kostka droždí
- kousek čínského zelí
- hrst mandlí (nepražených, nesolených)
- jeden uzený tempeh
- trocha mořských řas
- sůl, pepř, sojovka, chilli vločky
- kousek zázvoru o velikosti ne moc velkého palce u ruky
- jeden středně velký lilek
Postup:
Nejdříve si nakrájíme lilek, nasolíme a necháme vypotit 5-10 minutek. Pak si nakrájíme červenou cibuli na kolečka a dáme na wok s olivovým olejem. Po chvilce přihodíme na tenké nudličky pokrájený zázvor a mandle a mícháme. Nyní přihodíme rozdrobenou kostku droždí, zalejeme dvěma deci vody a necháme droždí rozpustit. Vhodíme vypocený lilek a na plátky nakrájený tempeh, osolíme, opepříme, přihodíme pár chilli vloček a zalejem světlou sojovkou, pořádně promícháme a dáme pod poklici.
Mezitím si nakrájíme kousek čínského zelí a mořské řasy (mám nasolené čerstvé, moc to s nima ale nepřežeňte) a před koncem vaření (asi po 10 minutách) je přihodíme na pánev, promícháme a dáme zas pod pokličku.
Podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, který pak ještě osmahnem s trochou sojovky.