VEGANODAKTYL

Lasagne di klaso

Klasická itálie na talíři…dá se hodně kombinovat a je to zatraceně dobrý!

Ingredience:

balíček lasagní (koupíme ty, co se nemusí vařit), žampiony, celá rajčata ve vlastní šťávě, ostrý kečup (nebo rajský protlak), listový špenát vcelku, klaso, cibule, česnek, hladká mouka, alsan (nebo jiný rostlinný tuk), olivový olej, sojový mlíko, kořeníčko…

Příprava směsi:

Nakrájíme cibuli, pak česnek na plátky a smažíme na olivovém oleji. Pak přihodíme nakrájené klaso (na menší kousky) a žampiony nakrájené na plátky. Ochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem a mícháme. Až je to oprahlý, vrhnem tam trošku pokrájený rajčata ve vlastní šťávě a kdyžtak i rajskej protlak, nebo trochu kečupu. Ke konci přidáme promnutý oregáno a bazalku a nějakou tu sojovku.

Mezitím, co se nám to dělá, připravíme si špenát. Listy spaříme v cedníku horkou vodou a dáme vařit na pár minut do osolené vody. Pak scedíme a pokrájíme na menší kousky.

Příprava bešamelu:

Na menším ohni rozpustíme alsan a dvě polívkový lžíce olivovýho oleje a přisypeme 3 polívkový lžíce hladký mouky – u toho to musíme rychle míchat. Ještě přidáme pár špetek muškátovýho oříšku. Poté pomalu zalíváme sojovým mlíkem (použijem 2 hrnky) a u toho metličkou rychle mícháme, ať se nám neudělaj hrudky. Jestli se udělaj, rozšleháme/rozmixujem mixérem. Ještě osolíme a opepříme a bešamel by měl být jako hustý mlíko.

A nakonec…

Vemem si pekáč, či zapíkací misku, vymastíme a vysypem strouhankou a na dno položíme první vrstvu lasagní. Tu potřeme bešamelem a dáme první vrstvu směsi. Dáme další vrstvu lasagní a tentokráte rozprostřeme špenát a pokapeme bešamelem. Další vrstva je zase se směsí a bešamelem, zase položíme lasagne a na vrch dáme zbytek směsi, nebo zbytek bešamelu. Klidně můžete udělat víc vrstev, jestli vám to pekáč, nebo matroš dovolí. Pak dáme do trouby a pečem 30 minut (že jsou hotový poznáš, když tam píchneš špejlí a když pěkně projede, je to hotový.  Fakt mňamka.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign