VEGANODAKTYL

Koprová kulajda

Tradiční polévka ve vegan provedení..

Postup (jeden středně velkej hrnec):

Nakrájíme si dvě brambory na menší kousky a dáme je vařit. Po chvilce přidáme pokrájené houby (jedno jaké, klidně i sušené) a až začne voda vařit, přilejem půlku hrnku hladký mouky rozmíchaný ve vodě a aspoň 15minut vaříme a občas zamícháme. Poté přilejem dva hrnky sojovýho mlíka, nebo jednu sojovou smetanu, pár lžic octa, osolíme a opepříme. Nasekaný kopr dáme až jako úplně poslední, ten se nevaří. Já sem měl od babičky ze zahrádky a bylo to fakt ňam ňam. Nejlepší je však polívka druhej den, pěkně uležená!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign