VEGANODAKTYL

Kamut s cizrnou a fazolovými lusky

Kamut je výživný zrno a na jaře potřebujem hodně energie, tak zkoušejte!

  • cizrna
  • fazolové lusky
  • cibule
  • česnek
  • kamut
  • bílé tofu
  • garam masala, kurkuma, pepř, sůl, koriandr, sladká paprika
  • sojová omáčka
  • kari pasta zelená
  • olivový olej

postup:

Nejdřív si dáme vařit propláchnutý kamut – na hrnek kamutu dáme dva hrnky vody a vaříme pod pokličkou. Vaří se 20-30 minut, ať je na skus. Je spíš ale tužší. Na oleji si osmahneme pokrájenou cibulku s česnekem, brzy přidáme kari pastu (jak zvládnete pálivost) a zbytek koření dle chuti, a pražíme to už s olejem, jak indii. Přidáme sojovku, bílé tofu na kostičky a povalujem. Až se nám tofu pěkně obarví, přihodíme vařenou (nebo z plechovky) cizrnu a fazolové lusky, chvíli orestujeme a nakonec zamícháme s kamutem.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign