Indická rychlovka a hrozná mňamka, zkuste to..
Ingredience:
- plechovka cizrny ve slaném nálevu, nebo namočená přes noc
- dvě rajčata
- dvě hrsti červené čočky
- sojová smetana 200ml
- voda 200ml
- jedna velká červená cibule
- kari, kurkuma, garam masala, koriandr, pálivá paprika, sůl, pepř
- olivový olej
- rýže (jasmínová/basmati)
Postup:
Na olivovém oleji si osmahnem pokrájenou cibuli ve větší pánvi, až začne sklovatět, přidáme koření dle chuti, nebojte se ho použít víc, aby se spojilo s olejem a cibulkou, poté přihodíme propláchlou červenou čočku a smažíme s cibulkou. Mícháme pár minut a přihodíme cizrnu bez nálevu, rajčata pokrájená a zalejeme smetanou s vodou (vodu nemusíte, ale takhle toho bude víc:)). Vaříme dokud není čočka měkká a podáváme s rýží. Dobrou chuť!