Tahle polévka vás zasytí a zahřeje. A hlíva posílí imunitu!
Ingredience:
- cibule
- hlíva ústřičná
- brambory
- rajče, kapie
- mletá červená paprika
- sůl, česnek, pepř, majoránka, mletý kmín, koriandr, chilli
Na oleji osmahněte na drobno pokrájenou cibuli, podlijte vodou a nechejte podusit. Čím víc máte času, tím lépe, doporučuju ji nechat dusit, dokud se z ní nestane taková krémová hmota, nemusíte pak polévku tolik zahušťovat. Mezitím si pokrájíme hlívu, brambory, případně rajčata, kapii. Hlívu s brambory vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, zasypeme mletou paprikou, dochutíme zbytkem koření dle preferencí. Kdo máte raději sladší verze, můžete do polévky přidat i mrkev. Necháme vařit alespoň 20 minut. Během vaření můžeme do hrnce přidat kapii a rajče, rozmačkaný česnek. Na zahuštění doporučuji na jemno nastrouhaný brambor.