VEGANODAKTYL

Fazolová pomazánka

fazolová pomazánka

Doložená fotka asi nikoho nepřesvědčí, že je to výborné jídlo, ale v dohledné době bych to stejně nepřefotila. Takže:

porce tak pro min. 6 lidí:

2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu

2 cibule

sůl, pepř

sojanéza

zelený koriandr

 

Z fazolí se slije voda (je dobré maličko ponechat) a rozmixují se, ne úplně na kaši, je fajn tam nechat drobné nerovnosti 🙂

Cibule se nakrájí, jedna se osmaží dohněda, druhá zůstane čerstvá, ta musí být nasekaná opravdu na jemno. Po mixování se to přidá do fazolí, osolí, opepří, přidá se sojanéza (na tohle množství cca jeden kelímek nebo záleží na vás) a přidá se nakrájený zelený koriandr a dá se to lednice vychladit. Je to hrozně jednoduché a moc dobré, jak jinak 🙂

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign