VEGANODAKTYL

Cuketovo-lněná nádivka

Další variace na moji oblíbenou nádivku…

Použijeme jednu středně větší cuketu, kterou nastrouháme na hrubo do větší mísy – je třeba nastrouhanou cuketou vymačkat, ať je tam míň vody. Osolíme, opepříme, přidáme dvě lžičky kypřícího prášku bez fosfátů, přidáme jeden hrnek polohrubé mouky a půl hrnku slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, velkou hrst lněného semínka (klidně dvě), hrst dýňového semínka, hrst podrcených kešu oříšků (nesolených, nepražených), hrst kuskusu, jednu na jemno pokrájenou cibuli, 4 lžíce lahůdkového droždí a pak si vyšleháme falešný vajíčko Rewa a přihodíme ho taky..Ještě jsem přidal majoránku a pořádně to celý promícháme.

Vymastíme si pekáč a vysypem si ho strouhankou a rovnoměrně na něj rozprostřeme hmotu. Dáme píct do předehřátý trouby tak na půl hoďky. Ale radši kontrolujem. Podáváme s bramborama a nebo pak studený jen tak.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign