3 menší cibule
250 g cizrny
500 g rajčatové passaty
2 stroužky česneku
římský kmín
koriandr (koření)
pískavice
hořčičné semínko
cayenský pepř (nebo špetka chilli)
sůl
zelený koriandr
Cibulku osmažte ve vyší vrstvě oleje hezky dohněda. Doměkka uvařenou cizrnu potom přisypejte na pánev a promíchejte. Po chvilce přilijte passatu a nasypte koření, od všeho špetku, podle chuti, ale hlavně opatrně s římským kmínem, nesmí být moc dominantní. Přidejte prolisovaný česnek, zamíchejte a nech v pánvi provařit. Poté, co směs zhoustne, pánev sundejte z ohně, nechte trochu vychladnout a přidejte zelený koriandr. Tenhle salát se dá jíst teplý i studený (studený je dle mě lepší, lépe se rozleží chuť). Přílohou je pečivo. Určitě vyzkoušejte, je to bomba 🙂