VEGANODAKTYL

Cizrno brokolicové jáhly

Zeleninová bomba a pořádnej útok na vaše trávení:)

Přes noc si necháme namočit 250g cizrny a před vařením scedíme a dáme do nové vody vařit společně s tymiánem, nebo saturejkou (utlumíte tak prdící salvy) a solí a vaříme do měkka. Mezitím si nakrájíme cibulku a rozděláme si brokolici na malé růžičky. Cibulku dáme smažit na oleji a pak přidáme cizrnu i s trochou vody ve které sme cizrnu vařili, ať to má omáčku taky trochu. Zároveň i přihodíme brokolici, sůl, pepř, sladkou papriku, trošku oregána a majoránky a vaříme až brokolice změkne. Když tam máme málo vody, klidně přilejeme. Nakonec přidáme menší plechovku hrášku a kukuřice. Jako přílohu si připravíme jáhly – dle velikosti hladu si nasypeme do hrnce a spaříme horkou vodou, scedíme a dáme vařit asi tak na 10 minut, ochutíme vegetou.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign