VEGANODAKTYL

Chilli con tofu

Občas je někdy třeba prohnat tělo nějakejma pálivostma:

  • jedno česnekové tofu
  • dvě hrsti hnědé fazole (uvařené s tymiánem)
  • jedna cibule
  • jedna střední červená paprika
  • česnekové tabasco
  • chilli omáčka
  • sůl, pepř, sladká paprika

Nakrájíme si cibuli na větší kousky, orestujeme na pár kapkách oleje, přihodíme pokrájenou červenou papriku, po chvilce dáme pryč z ohně, zasypeme sladkou paprikou, promícháme a dáme zpět na oheň zpěnit. Poté přijdou na řadu vařené fazole a na kostky nakrájené tofu, osolíme, opepříme a vyřádíme se s tabascem (je trochu dražší, ale zato dobrý) a chilli omáčkou (z čínského obchůdku) podle toho, kolik toho zvládnem. Zalejem dvěma deci vody a dáme na 10 minut pod pokličku vařit na mírnějším ohni a podáváme s těstovinami.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign