Ingredience:
- červená čočka
- 1 cibule velká
- 1 tofu natural
- hrst hub shitake-houževnatec jedlý (nebo jiné)
- hrst dýňových semínek
- hrst arašídů
- hrst kešu ořechů
- dva tlustý palce zázvoru
- kari, pálivá paprika, koriandr, sůl, pepř
- cajun chilli omáčka (nemusí být)
- sojová omáčka tmavá
- kamut
- olivový olej
Postup:
Prvně si dáme vařit kamut, ten zabere nejvíc času, na hrnek kamutu dáme dva hrnky vody a vaříme pod pokličkou. Dále si opláchneme a pak do horké vody namočíme shitake houby na 15 minut. Pokrájíme si cibuli a osmahneme na olivovém oleji, po chvilce přidáme na tenké proužky pokrájený zázvor a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Poté přihodíme červenou čočku (kolik je na vás), kterou prvně propláchneme v sítku, chvilku mícháme se zbytkem a pak přidáme postupně všechno koření dle chuti. Až se základ pěkně spojí, zalejeme vodou (bacha ať z toho nemáte polívku), pak pokrájené tofu, sojovku, dýňové semínka, kešu a arašídy a houby, promícháme a dáme pod pokličku a zmírníme oheň. Až je kamut měkkčí na skus (20-40 minut vaření), přidáme do hrnce se zbytkem, promícháme a můžeme podávat.