Menší prasárnička pro mlsný jazejčky! (pro 4lidi)
Nastrouháme si půlku středního celeru, dvě mrkve, dáme do mísy a přidáme spařený ovesný vločky (menší misku zalitou horkou vodou-počkáme až změknou). Přidáme větší hrst majoránky, kterou promneme v dlaních, provensálský koření (to spíš jen tak trochu), sůl, pepř, krapet sojovky (shoyu), grilovací koření a ještě tam nastrouháme kousílínek muškátovýho oříšku (ale ne zas moc, je dost aromatickej) – celý to promícháme a zahustíme strouhankou a následně uděláme karbošky, který obalíme v hrašce.
Do trouby dáme dělat hranolky a deme smažit karboše pěkně do zlatova. Mezitím si uděláme sosík z kečupu, bazalky a česneku, kterým potřeme rozkrojený housky, dál si nakrájíme cibuli na plátky, rajčata a okurku, a pěkně to obložíme a nakonec dáme ledovej salát, krapet francouský hořčice, nebo sojanézy.
Podáváme s hranolkama.