Celer na másle je delikatesa, fakt si nemůžu pomoct, ale zamilovat se do něj není vůbec těžké. Celer je většinou používán jen jako koření do polívky a omáček a je to škoda, protože sám o sobě má velice příjemnou chuť. Tato úprava mi přijde skvělá hlavně proto, že z čerstvého celeru, když jej nenecháte odstát, často brní pusena.
Budeme potřebovat:
1 bulvový celer
rostlinné máslo Alsan
mouka nebo hráška
sůl
sušený česnek
Celer okrájíme a nakrájíme na tenké plátky, vymácháme ho v česnekovém koření nebo prostě co zrovna najdeme doma a na co dostaneme chuť. Necháme jej v této směsi chvíli vyležet, mezitím si na pánvi rozžhavíme máslo. Kousky celeru pak obalujeme buď v mouce nebo v hrášce (na sucho, neděláme směs na obalování) a smažíme z obou stran do zlatova na pánvi. K celeru se hodí nějaký salátek a kousek pečiva.