VEGANODAKTYL

Lilek s quinoou

Smažený prasárničky pro lenochy vždycky omrzí, tak sem dostal chuť na něco lehoučkýho a zároveň vydatnýho.

(1porce)

Nejprve si dáme vařit quinou – jihoamerický obilninový poklad bohatý hlavně na bílkoviny – jeden hrnek quinoi zalejem jedním hrnkem vody, trochu osolíme, přivedem k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut. Když se voda vyvaří, malinko přilejem, ale jen tak aby se quinoa nepřipalovala. Hotová by měla být taková poloměkká, jako lehce nedovařená rýže. Poté si nakrájíme půlku lilku na plátky, lehce osolíme a dáme na talířek na pár minut vypotit. Až se zapotí, dáme pár kapiček olivovýho oleje na pánev společně s lilkem. Obracíme, malinko potřísníme sojovkou a kdyžtak malinko ještě pokapem olejem. Stačí tak 10 minut, ani ne.. Poté jsem si na talířek dal uvařenou quinou, obložil hlávkovým salátem, na něj vyskládal plátky lilku, posypal sezamem, lehce kmínem a sladkou paprikou, vylouskal několikero hrachových lusků (výborně chutná s quinoou) a pak celé zalil hustě namíchaným ovesmilkem (menší hrníček). Quinoa i lilek tak nasáknou a má to zajímavou chuť.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign