VEGANODAKTYL

Krevetový salát

Při nedělním ránu jsme si pěkně po buržoá stylu poňufali…Omluvte fotku z mobilu…

Tenhle recept asi nebude každýmu přístupnej, protože se odvíjí od veganskejch krevet, který seženete jen (pokud vím) v Sapě (čínský/vietnamský velký tržnici v Praze), ale třeba tam zkuste někdy zavítat, maj tam i levný tofu a spoustu jinejch vegan vychytávek. Nu, takže pytlík „krevet“ (vyrobenej z bramborovýho škrobu, obarvenej beta karotenem, ochucenej koňakovým práškem,…) dáme do vařící vody a vaříme 5-10 minut. Mezitím si na olivovým oleji osmahnem kousek nastrouhanýho celeru, přihodíme hrstku slunečnicovejch a dýňovejch semínek, opepříme, osolíme a přihodíme uvařený „krevety“, což následně ještě chvilku převalujem na pánvi. Vedle si opláchnem salát (použili jsme takovej ten kadeřavej fialovej), přihodíme pokrájený cherry rajčátka, zakápnem balsamikovým octem (ještě klidně kapkou olivovýho oleje, pokud je třeba) a promícháme s krevetí směsí s celerem. Jíme s pečivem a salát jsme si ještě posypali nastrouhaným sheesem uzený cheddar.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign