VEGANODAKTYL

Brokolicové lasagne

Další výborná lazaňová variace.

Ingredience (na jeden střední pekáč):

Balíček lasagní (koupíme ty, co se nemusí vařit), jedna brokolice, čtvrtka sojového sýru sheese strong cheddar, jedno balení oliv, cibule, hladká mouka, rostlinný olej, ovesné, nebo sojové mléko, sůl, pepř.

Postup:

Nakrájíme si cibulku na proužky a dáme smažit na oleji do hrnce. Až je pěkně poválená, uděláme jíšku – posypeme hladkou moukou, rychle mícháme a až začne mouka trochu hnědnout, zalijeme za stálého míchání vodou. Mezitím si opláchneme a rozebereme brokolici na malé růžičky a vhodíme do hrnce s jíškou, přilijeme asi tři hrnky ovesného nápoje (může být i sojový), osolíme, opepříme a vaříme, dokud brokolice nezměkne. Poté všechno pěkně rozmixujem. Mělo by to být krémovitého vzezření. Kdyžtak zahustíme solamylem, nebo naopak dolejeme ovesmilkem, když je to moc hustý. Pak si nakrájíme olivy na kolečka a sheese na proužky.

Vemem si pekáč, či zapíkací misku, vymastíme a vysypem strouhankou a na dno položíme první vrstvu lasagní. Na ní naběračkou dáme brokolicovej krém. Dáme další vrstvu lasagní a tentokráte s krémem rozprostřeme olivy. Zase další vrstva lasagní, krém a něj dáme pár plátků sheese. Potom zase položíme lasagne, krém a olivy a pak nakonec ještě jedna vrstva lasagní, krému a na vrch rozdrobíme sheese a posypeme slunečnicovým semínkem. Klidně můžete udělat víc vrstev, jestli vám to pekáč, nebo matroš dovolí. Pak dáme do trouby a pečem 30 minut (že jsou hotový poznáš, když tam píchneš špejlí a když pěkně projede, je to hotový. Krém se s sheesem krásně spojí a provoní to pěkně celou kuchyni.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign