Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny a fakt dobře chutná…
Pořídíme si naklíčený mungo, nebo si ho necháme naklíčit:
Návod ke klíčení:
Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm.
Vhodíme mungo do mísy, nakrájíme k němu jedno rajče a polejem olivovým olejem. Přidáme promnutou bazalku, špetičku muškátového oříšku, pepř, sůl, a salátové koření a zamícháme. Pak si natrháme na kousky ledový salát, opláchnem a nakrájíme na menší kousky sheese mozzarellu. Znovu promícháme a sníme.