Jednoduchý a rychlý. A až překvapivě dobroučký.
potřebujem:
mrkev a jablko, zhruba ve stejném poměru (ale spíš trochu víc mrkve než jablka)
strouhaný kokos
semínko (sezamové, lněné nebo slunečnicové – jaké zrovna máte po ruce)
oříšky (nejlépe vlašské)
trocha cukru (nejlépe třtinový)
trocha oleje
může být i trocha petržele
Postup:
Jablíčko a mrkev nastrouháme, přidáme oříšky, strouhaný kokos a cukr (pokud máme hodně sladká jablíčka nebo mrkev, stačí cukru troška, nebo vůbec žádný). Na nepřilnavé pánvičce si „nasucho“ opražíme semínko a to také přidáme do směsi. Nakonec zakápneme trošičkou oleje (záleží na vás, jestli slunečnicový, olivový či jiný), na ten se pěkně naváže betakaroten z karotky. Já jsem nezkoušela, ale prý je to výbordelný i s tou petrželkou. Ale to už záleží na vás. Vše mícháme v nám sympatickém poměru. V lednici nám tahle dobrota může vydržet až týden. Tak zobejte!